Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία, αφού το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.

Ήδη, πέρασαν και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα περίπου 194.000 οχήματα.

Με βάση τα ως τώρα στοιχεία, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση με πλοία, κυρίως στους κοντινούς προορισμούς, ελαφρώς αυξημένη, ενώ μειωμένες είναι και οι αεροπορικές μετακινήσεις.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές ισχύουν:

– Τη Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)

– Τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)

– Την Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)

– Το Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)

– Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Για την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών υπενθυμίζεται ότι τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός της πόλης και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ, καθώς και στα λιμάνια.

Βελτιωμένος ο καιρός

Τη Μ. Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Μ. Σάββατο, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.