Η Henkel εφαρμόζει στις νέες συσκευασίες κουτιών σκόνης και συμπυκνωμένου υγρού Dixan τη γραφή Braille, τη γραφή ανάγνωσης για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινή ζωή και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι, γίνεται το πρώτο αγαθό ευρείας κατανάλωσης (μη τρόφιμο) και το πρώτο απορρυπαντικό στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη γραφή Braille με στόχο όλοι οι καταναλωτές να μπορούν να διαβάζουν και να αναγνωρίζουν τη μάρκα Dixan.

Για την πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας η Henkel Hellas συνεργάστηκε με το Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος» προκειμένου να υλοποιήσει το έργο της ένταξης της γραφής Braille στις ετικέτες και τις συσκευασίες σκόνης της κύριας μάρκας της σε απορρυπαντικά πλυντηρίου, Dixan.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα ανεπίσημα στοιχεία για την Ελλάδα υπολογίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα στα 22.000 άτομα ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 30.000.000, για να καταλάβει κανείς την σημασία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.