Σε κτίριο, σχεδόν αντίκα, με τα υδραυλικά του σε κακό χάλι, στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ο χρόνιος χαρακτήρας του προβλήματος, για τους πυροσβέστες, οι οποίοι καθημερινά ρίχνονται σε μικρές και μεγάλες μάχες με τις φλόγες.

«Η Υπηρεσία μας στεγάζεται σε ένα κτίριο ηλικίας μισού περίπου αιώνα με παρωχημένο υδραυλικό αλλά και αποχετευτικό σύστημα. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της (τέως) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού έλεγχου και έπειτα από αυτοψία που διενήργησε στις 10-5-2010 διαπιστώθηκαν τα εξής: Τα σιφώνια στο δάπεδο ήταν ανοιχτά και υπήρχε έντονη δυσοσμία.

Στον ένα, εκ των δύο κοιτώνων, στον χώρο των αποχωρητηρίων διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν μόνο δύο νιπτήρες, οι υπόλοιποι είναι εκτός λειτουργίας, υπάρχει περιστασιακή παροχή ζεστού νερού, υπήρχαν σπασμένα πλακάκια στα αποχωρητήρια, ανοιχτά σιφώνια, φθαρμένοι από υγρασία τοίχοι. Υπάρχουν τρεις ντουζιέρες εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος και στις άλλες δύο δεν υπάρχει παροχή νερού και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται. Στον δεύτερο κοιτώνα είχαν ξεκινήσει προ διετίας εργασίες για την ανακαίνιση των αποχωρητηρίων – ντους που βρίσκονται στον χώρο του κοιτώνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Πηγή: cretalive.gr