Έξω από το ΤΣΜΕΔΕ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη άνεργοι και προσωρινά απασχολούμενοι μηχανικοί και τεχνικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το επάγγελμα του μηχανικού, επισημαίνοντας ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις μειώσεις μισθών αλλά και τις απολύσεις.

Η Συνέλευση κάνει ειδική αναφορά και στους νεοεισερχόμενους και τονίζει: «Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι του κλάδου εξωθούνται στη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τη φυγή στο εξωτερικό».

Η Συνέλευση ζητεί μεταξύ άλλων:

• Προσλήψεις στο Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Στελέχωση του Κ.Υ.Τ., βιβλιάριο ασθενείας μέσω του οποίου θα πληρώνονται γιατροί – εξετάσεις

• Άμεση αποχώρηση του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο ταμείο

• Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζομένων, αύξηση των παροχών και των συντάξεων

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

• Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και κατάργηση επισφαλούς εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.