Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της χρήσης φυσικής γούνας πραγματοποιούν στις 10:30 τα μέλη του κινήματος «Δράση Ενάντια στη Γούνα», με αφορμή την έκθεση γούνας που γίνεται αυτές τις ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα.

Τα μέλη του κινήματος θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και θα μεταβούν στην Ανθούσα.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η 1η διεθνής έκθεση γούνας στην Αθήνα έρχεται ‘’να εγκαινιάσει μία εποχή’’ όπου η μαζική δολοφονία και το εμπόριο γουνοπτωμάτων γίνονται αντικείμενο επίδειξης και η εντατική κακοποίηση ζώων αξιώνει (και λαμβάνει) τις χορηγίες του ίδιου του κράτους। Σκοπός του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που διοργανώνει την έκθεση είναι η επέκταση της ελληνικής γουνοποιίας. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου γούνας στον κόσμο![…]

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται με τον πιο βάναυσο τρόπο, ως οι «πρώτες ύλες» της βιομηχανίας γούνας. Αλεπούδες, κουνέλια, μινκ, κάστορες, ρακούν, λύγκες, τσιντσιλά, σκίουροι, ενυδρίδες,σκύλοι και γάτες θα κακοποιηθούν, θα σφαχτούν και θα γδαρθούν πολλές φορές ζωντανά, για να φτιαχτεί ένα κομμάτι ρουχισμού! […]Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν ότι κάθε γούνινο παλτό, επένδυση, ή κομμάτι φινιρίσματος αντιπροσωπεύει το βασανισμό των ζώων, είτε αυτά είχαν εκτραφεί ή παγιδευτεί, ή ακόμα κι αν ήταν αγέννητα. Αυτή η φρικαλεότητα θα σταματήσει μόνο όταν ο κόσμος αρνηθεί να αγοράσει ή να φορέσει γούνα κι όταν το κράτος σταματήσει να επιδοτεί τους εκτροφείς».