Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε από την αμέλεια της Τροχαίας να διακόψει έγκαιρα κυκλοφορία οχημάτων προς το σημείο τερματισμού των δρομέων.

Υπό βροχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρίκαλων στην μνήμη του Τρικαλινού δρομέα Θανάση Σταμόπουλου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων.

Σχεδόν 750 άτομα, τίμησαν την μνήμη του δρομέα που έφυγε τόσο αναπάντεχα από την ζωή, συμμετέχοντας στον αγώνα, ενώ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρκετός ήταν και ο κόσμος, που έσπευσε να χειροκροτήσει τους δρομείς τόσο στην αφετηρία, όσο και στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Μαζί με τους δρομείς, υπήρχαν και ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα που το κυρίαρχο ήταν η συμμετοχή και ήταν εντυπωσιακή, αφού περίπου 60 Σύλλογοι Δρομέων από όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρών σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

Δρομείς ανήλικοι ως και υπερήλικες τίμησαν τον Θανάση Σταμόπουλο, που από «ψηλά», θα ένιωσε υπερήφανος για αυτόν τον αγώνα.

Μοναδικό «παρατράγουδο» ήταν ο συντονισμός της Τροχαίας Τρικάλων που δεν έδειξε αντανακλαστικά για την περιφρούρηση του αγώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο τερματισμού των αθλητών, αφού επιχειρούνταν την τελευταία στιγμή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και εξ` αυτού να υπάρχει πανικός όλων για την απομάκρυνση οχημάτων πριν δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια των δρομέων…

Η εκκίνηση των 750 αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στον φετινό ημιμαραθώνιο, δόθηκε στις 11 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας και ο τερματισμός έγινε περίπου δυόμισι ώρες αργότερα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, μια διαδρομή 21.096 μέτρων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε:

«Είναι ο 4ος ημιμαραθώνιος δρόμος Τρικάλων, ένας ημιμαραθώνιος που πλέον έχει γίνει θεσμός. Αγκαλιάζουμε αυτές τις εκδηλώσεις, αγκαλιάζουμε τον αθλητισμό. Αθλητισμός και πολιτισμός σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε μια ελπίδα στο μέλλον και να δούμε μια καλύτερη Ελλάδα. Ο αθλητισμός αποτρέπει τους νέους από ατραπούς δύσκολες της ζωής που αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες, εντονότερες και επικινδυνότερες».

Πηγή: trikalanews.gr