Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία στο Βόλο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του συλλόγου γονέων ΑμεΑ της περιοχής, μετά τη θετική ανταπόκριση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο αίτημα του Δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη για παραχώρηση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ).

Η λειτουργία της Στέγης εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Πρόληψη και αντιμετώπιση των κοινωνικά αποκλεισμένων ευπαθών ατόμων». Η έγκριση του αιτήματος του Δήμου Βόλου δίνει την ευκαιρία αξιοποίησης των σχετικών πόρων, αλλά και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Κε.Σ.Α.Α.Μ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, με επιστολή του προς τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνει ότι παραμένει το αίτημα παραχώρησης δύο κτιριακών μονάδων στην Παιδόπολη Αγριάς, αφού στόχος της δημοτικής αρχής είναι η μόνιμη εγκατάσταση της εν λόγω Στέγης σ` ένα περιβάλλον που κρίνεται ως το πλέον κατάλληλο.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο αίτημα προσωρινής παραχώρησης εγκαταστάσεων του Κε.Σ.Α.Α.Μ., καθώς συμβάλλει στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος και δίνει ουσιαστική διέξοδο σε παιδιά με αναπηρία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αθ. Τσάτσος, στο Δήμο Βόλου διατίθεται προσωρινά η χρήση – για περίοδο 3 ετών με δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί αναγκαίο – μιας πτέρυγας στο Κε.Σ.Α.Α. Μαγνησίας, αποτελούμενη από 5 υπνοδωμάτια, έναν εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο, κουζίνα και γραφείο κοινωνικού λειτουργού. Οι δαπάνες συντήρησης, υδροδότησης, ρευματοδότησης και καθαριότητας της πτέρυγας θα βαρύνουν τον Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου.