Δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, όπως διαβεβαιώνει, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή, ο υφυπουργός αναφέρει ότι η δυνατότητα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, παρασχέθηκε με κοινοτική οδηγία στη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων (αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών κ.λ.π.), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών και συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές.

«Έως και σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους παρασχέθηκε στη χώρα μας η δυνατότητα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ», αναφέρει ο κ. Κουσελάς και προσθέτει ότι με τα δεδομένα αυτά «δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών που ισχύουν σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου».

Στην ερώτησή του ο κ. Κοραντής υποστήριζε ότι στα Δωδεκάνησα και σε άλλες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου επικρατεί αναβρασμός από τις συγκλίνουσες πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ που ισχύουν στις νησιωτικές περιοχές και υποστήριζε ότι «ένα τέτοιο μέτρο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις οικονομίες των νησιωτικών περιοχών».