Στο έλεος της μοίρας τους έχουν αφεθεί οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, οι οποίοι έχουν να δουν πλοίο στο νησί οχτώ ολόκληρες μέρες!

Οι καιρικές συνθήκες από τη μια, οι κυβερνητικές αποφάσεις για «περικοπές» δρομολογίων από την άλλη έχουν οδηγήσει τους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού σε απελπισία καθώς κινδυνεύουν να ξεμείνουν ακόμη και από βασικά είδη τροφίμων και φαρμάκων.

Πλοίο στο νησί έχει να φανεί από τις 3 Μαρτίου και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μάλλον δεν θα προσεγγίσει ούτε τις επόμενες δύο ημέρες!

Επιπλέον, οι κάτοικοι του Αγαθονησίου αντιμετωπίζουν κι άλλο ένα πρόβλημα. Ο υπάλληλος του ταχυδρομείου στο νησί απεβίωσε πριν από ένα μήνα και έκτοτε η υπηρεσία λειτουργεί δύο φορές το μήνα με υπάλληλο που έρχεται από τη Λέρο για λίγο (1 το πολύ 2 ημέρες) προκειμένου να διευθετήσει τις όποιες διαδικασίες και να φύγει.

Και δήμαρχος και … κλητήρας!

Με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση η μέχρι πρότινος Κοινότητα Αγαθονησίου έγινε δήμος όμως αυτό από μόνο του επέφερε αρκετά πρακτικά προβλήματα. «Οι νέες αρμοδιότητες δημιουργούν και μία επιπρόσθετη ανάγκη να προσλάβουμε προσωπικό. Ο γραμματέας συνταξιοδοτήθηκε τώρα πρόσφατα και βάση νόμου με την αναστολή των προσλήψεων δεν μπορώ να προσλάβω άλλο άτομο» είπε ο δήμαρχος Αγαθονησίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ένας και μοναδικός υπάλληλος του Δήμου Αγαθονησίου αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και αυτό πιθανώς να συνεχιστεί για αρκετό μάλλον διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δήμαρχος να κάνει δουλειά από γραμματέα έως και … κλητήρα! Και το χειρότερο από όλα ουδείς έχει δώσει τη παραμικρή διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί σύντομα λύση!

Πηγή: Ροδιακή