Διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των πιστώσεων για τις συμβάσεις διδασκόντων οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος προχώρησαν σε διήμερη αναστολή τη λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Μυτιλήνη, με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Πάρι Τσάρτα, τονίστηκε ότι η μείωση των πιστώσεων για συμβάσεις διδασκόντων και μάλιστα στο μέσον του ακαδημαϊκού έτους, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στην ακαδημαϊκή λειτουργία όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας πως η μείωση αυτή έγινε κατά παρέκκλιση του τετραετούς προγραμματισμού, που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και ΑΕΙ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, πάγια θέση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η σταδιακή μείωση του αριθμού συμβασιούχων διδασκόντων με ισόποση όμως αύξηση του αριθμού των μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, ώστε να μην διαταραχθεί ή μειωθεί ποιοτικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Η μονομερής, από πλευράς Υπουργείου, αθέτηση του τετραετούς προγραμματισμού με τη μείωση των κονδυλίων, που προορίζονται για τους συμβασιούχους διδάσκοντες, θέτει τα πανεπιστήμια και ιδιαιτέρως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε δυσχερή θέση καθώς το Υπουργείο αποφάσισε μία οριζόντια μείωση αγνοώντας τις ιδιαιτερότητές του.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τις πρυτανικές αρχές να σημειώνουν πως «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά από τις τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος, για να στηρίξουν και να βελτιώσουν το δικό τους Πανεπιστήμιο και τις διαβεβαιώνει ότι η ποιότητα του ερευνητικού και του εκπαιδευτικού του έργου είναι αυτά που εγγυώνται και την επιβίωση του αλλά και την μελλοντική του ανάπτυξη».