Να ανακαλέσει την απόφαση με την οποία επιτράπηκε η επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στους Μεθοριακούς Σταθμούς Κήπων Έβρου, Ευζώνων και Κακαβιάς ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, η λειτουργία των πρατηρίων είναι ζήτημα ημερών, αν όχι ολίγων ωρών, παρά τις αντιδράσεις και την τεκμηριωμένη διαφωνία του κλάδου, «με αποτέλεσμα τα πρατήρια στην παραμεθόριο να υποστούν νέο πλήγμα, το οποίο ίσως να αποτελεί τη χαριστική βολή».

Η ΠΟΠΕΚ θέτει στο υπουργείο Οικονομικών το ερώτημα τι άλλαξε από το 2006, όταν το ίδιο ανέστειλε τη λειτουργία των πρατηρίων αυτών για λόγους δημοσίου συμφέροντος, στους οποίους περιλαμβάνονταν η απώλεια εσόδων του Δημοσίου, η δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο των εμπορευματικών μεταφορών και στο χώρο της εμπορίας πετρελαιοειδών και στο χώρο της εμπορίας πετρελαιοειδών και ο ελλοχεύων κίνδυνος άμεσης επιστροφής των αυτοκινήτων και λαθραίας διάθεσης των καυσίμων τους στην Ελληνική Επικράτεια.

«Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων ανοίγει νέους δρόμους φοροδιαφυγής με πολλαπλάσια οφέλη στους ανθρώπους των κυκλωμάτων από τις νέους δρόμους φοροδιαφυγής με πολλαπλάσιο οφέλη στους ανθρώπους των κυκλωμάτων από τις τελευταίες αυξήσεις του ΕΦΚ και πολλαπλάσια απώλεια δημοσίων εσόδων», υποστηρίζει η Ομοσπονδία. Αναφέρει ακόμη ότι θα αποφασίσει τον τρόπο αντίδρασης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την προσεχή Κυριακή.

Στο μεταξύ, οι Ενώσεις Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου και Λασιθίου ανακοίνωσαν ότι θα στάση εργασίας από 10.00 έως 13.00 την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη συμπαράστασης στις Ενώσεις Χανίων και Ρεθύμνου που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια ημέρα, με στόχο την ανάδειξη των υψηλών τιμών και της κακής λειτουργίας της αγοράς.

Αντιπροσωπεία των Ενώσεων Ηρακλείου και Λασιθίου θα επιδώσει την Παρασκευή σχετικό υπόμνημα στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.