Ιδιαίτερη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σχέση της Έρσης Σωτηροπούλου με τους γονείς της καθώς η ίδια εξομολογήθηκε καταστάσεις που βίωσε εξαιτίας τους και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Καλά έκαναν».
Η συγγραφέας φιλοξενήθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ το απόγευμα της Πέμπτης (19/2), προκειμένου να συνομιλήσει με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.
«Στη Γαλλία γνώρισα τον πρώτο μου άνδρα, με τον οποίο και παντρευτήκαμε μετά, τον πατέρα του γιου μου. Ερωτευτήκαμε μέχρι τρέλας και όταν έφυγα για το Άμστερνταμ, οι γονείς μου έβαλαν την Ιντερπόλ να με ψάξει. Κι αυτό γιατί είχα εξαφανιστεί για ένα διάστημα» είπε αρχικά η Έρση Σωτηροπούλου και πρόσθεσε: «Έτσι, δεν σπούδασα ποτέ στο Παρίσι διότι από εκεί έκανα μεταγραφή για να ‘μαι πιο κοντά όλο και περισσότερο στη Φλωρεντία. Αμέσως έμεινα έγκυος και αμέσως μετά γεννήθηκε το παιδί».
«Νομίζω πως αυτός ήταν ένας έρωτας τόσο έντονος που κάναμε να φάμε, και οι δυο, ίσως για έναν μήνα! Και από τον έρωτα και από τα χρήματα διότι οι γονείς μου, ενώ είχαν κάποια άνεση, δεν με στήριξαν και καλά έκαναν» συμπλήρωσε η συγγραφέας.