Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη ζωή εκείνων που βρίσκονται στην 27η μέρα απεργίας πείνας και που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική κοινωνία, υπογράμμισαν οι Αλέξης Τσίπρας και Θοδωρής Δρίτσας συμφωνεί όταν οι μετανάστες μαζεύουν τις ελιές, δουλεύουν και προσφέρουν σ’ εκείνη, αλλά αρνείται να τους δει ως εργάτες με δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Θοδωρής Δρίτσας, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν σήμερα τους απεργούς πείνας στην Υπατία.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι απεργοί με μέσο τον επερχόμενο θάνατο ως ύστατη μορφή διεκδίκησης της ζωής, κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση, άμεσα, τις επόμενες ώρες να καλέσει τους απεργούς πείνας σε συνάντηση και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι η κυβέρνηση με απλές κινήσεις, χωρίς καμία εκτροπή και εντός του υφιστάμενου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου μπορεί να δώσει λύση αρκεί να το θελήσει.

Ευχόμενοι καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους απεργούς, δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αύριο, θα παραβρεθούν στο χώρο της απεργίας πείνας, για να δώσουν συνέντευξη τύπου και να εκφράσουν τη στήριξη τους στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών, κινήσεις από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.