Τις τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, θα τιμήσει στα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο θα παραστεί σε εκδήλωση στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατανιών, του Δήμου Δωδώνης.

Την Κυριακή το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα Μπάσκετ μεταξύ Βετεράνων Ελλάδος- Μπαρτσελόνα. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, πανηγυρική εκδήλωση και θα εγκαινιάσει έκθεση αρχειακού υλικού, φωτογραφίας με πολυμέσα. Θέμα της έκθεσης: «Οργανωτικές διοικητικές δομές του Ηπειρωτικού χώρου μετά το 1913». Αμέσως μετά σε ξενοδοχείο της πόλης, θα παρατεθεί από τον Δήμο, επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

Την Δευτέρα ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας. Αμέσως μετά, στο Ηρώο Μπιζανομάχων θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 11.45 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει μεγάλη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις 12.40 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Λέσχη Αξιωματικών της 8ης Μεραρχίας, όπου και θα ξεναγηθεί σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την 98η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων