Σοκ προκαλεί στον αθλητικό κόσμο των Τρικάλων, η ανακοίνωση των ποσών της κρατικής επιχορήγησης για την λειτουργία και συντήρηση του κολυμβητηρίου, ποσό το οποίο οδηγεί ουσιαστικά σε «λουκέτο» το κολυμβητήριο της πόλης.

Ήδη οι οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν για το κολυμβητήριο Τρικάλων, δεν μπορούν να καλυφθούν από την επιχορήγηση που ανακοινώθηκε και οδηγούνται σε αδιέξοδο Σωματεία και αθλητές.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Δημήτρης Διαθεσόπουλος απέστειλε ήδη επιστολή στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ζητώντας την οικονομική βοήθεια της Πολιτείας «να κρατηθεί όρθιο το οικοδόμημα του Ελληνικού αθλητισμού» και προσθέτει πως «Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι, ο Αθλητισμός είναι μέγιστο κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας, ο δεύτερος πυλώνας μαζί με την Παιδεία, αφού προστατεύει τους νέους και τις νέες από όλα τα αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα που τους περιστοιχίζουν. Αντιλαμβάνομαι αρκετά καλά την κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται η πατρίδα μας και ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο. Πλην όμως, υπάρχουν κάποιες αξίες, οι οποίες δεν μπορούν να εγκλωβιστούν στα πλαίσια ενός Μνημονίου. Κι ο Αθλητισμός, με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, είναι τέτοια αξία. Αθλητισμός, χωρίς αθλητικούς χώρους, σημαίνει ό,τι Παιδεία χωρίς σχολεία».

Αναμένεται αντίδραση και τοποθέτηση στο σοβαρό αυτό ζήτημα από την αρμόδια Αντιδήμαρχο για τα θέματα αθλητισμού στον Δήμο Τρικκαίων κα Βάσω Κάκλα

Πηγή: trikalanews.gr