Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας ύστερα από δεκάδες ερωτήσεις που υπέβαλλε στον κατηγορούμενο αστυνομικό επαμεινώνδα Κορκονέα εντόπισε σωρεία αντιφάσεων και αποφάσισε η απολογία του να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε σήμερα να απολογείται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, ο αστυνομικός στην απολογία του εμφάνισε αντιφάσεις με όσα αρχικώς έχει υποστηρίξει. Αντιφάσεις εντόπισε ακόμη σε σχέση με όσα έχουν καταθέσει για τους χρόνους των γεγονότων, που προηγήθηκαν των μοιραίων πυροβολισμών, στην οδό Τζαβέλα οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ, που το επίμαχο βράδυ βρισκόταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει πως στην οδό Τζαβέλα όπου πήγαν πεζή με τον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη είχαν δεχθεί επίθεση με μολότοφ από πολλά συγκεντρωμένα άτομα, σήμερα δεν ανέφερε καθόλου τη ρίψη μολότοφ και στην επισήμανση της προέδρου απάντησε ότι δεν θυμάται. Δε μπόρεσε επίσης να δώσει εξήγηση, γιατί η διμοιρία ανέφερε στο κέντρο της ότι είδε το περιπολικό να ανεβαίνει στη Χαριλάου Τρικούπη, σε χρόνο που αυτός και ο Σαραλιώτης δήλωναν στο δικό τους κέντρο ότι δέχονταν επίθεση.

Στις επίμονες ερωτήσεις της κ. Παπαβασιλείου γιατί οι δύο ειδικοί φρουροί αποφάσισαν να πάνε πεζή στην οδό Τζαβέλα, αφού ήδη, όπως λένε, είχαν δεχθεί με το περιπολικό δύο φορές επίθεση με ρίψη αντικειμένων, ο Επ. Κορκονέας απάντησε πως ήθελαν να προβούν σε συλλήψεις.