Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα οι φλόγες πλησίαζαν σπίτια στο χωριό.
Στις 20:30 το απόγευμα, οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 1ης, 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, 39 οχήματα και πλήθος εθελοντών.
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 13 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους, ενώ η διαχείριση των δυνάμεων πραγματοποιείται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.












Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ε.Σ. και ΟΤΑ. Με εντολή αρχηγού Π.Σ. στην πυρκαγιά έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για τη διερεύνηση των αιτίων της.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 60 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, εθελοντές, 13 Α/Φ και 6 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2025
Λίγο μετά τις 18.30 εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν προς Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2025
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ασπροχώρι #Ωρωπού #Αττική απομακρυνθείτε προς Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
Λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από το ύψος του παράδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στην οδό Συκάμινου από το ύψος του παράδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.
Δήμαρχος Ωρωπού: Πολύ κοντά στο Ασπροχώρι οι φλόγες
Παρθένο πευκοδάσος καίγεται είπε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης στο ΕΡΤΝews τονίζοντας ότι η φωτιά είναι πολύ κοντά στο Ασπροχώρι.