Ένα νέο περιστατικό φωτιάς στη Σπιάντζα του Δήμου Πύργου προκαλεί έντονη ανησυχία και εγείρει σοβαρά ερωτήματα, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών η ίδια εξοχική κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία
Η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, καταστρέφοντας πλήρως το ακίνητο που είχε ήδη υποστεί σημαντικές ζημιές από προηγούμενη φωτιά, στις 11 Μαρτίου. Τότε, οι ιδιοκτήτες είχαν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας για την αποκατάσταση του σπιτιού ενόψει της θερινής περιόδου, με την ελπίδα να το επαναφέρουν σε λειτουργική κατάσταση. Η νέα πυρκαγιά όμως ήρθε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού, γεγονός που έχει μετατρέψει την υπόθεση σε αντικείμενο εντατικής έρευνας από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.
Παράλληλα, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που κάνουν λόγο για ύποπτες κινήσεις και παρουσία αγνώστων λίγο πριν την εκδήλωση της φωτιάς, ενισχύουν τα σενάρια περί προμελετημένης ενέργειας. Τα στοιχεία εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται το κίνητρο να σχετίζεται με προσωπικές διαφορές ή οικονομικές σκοπιμότητες.
Οι αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται καμία εκδοχή, την ώρα που η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης.