Οι Αρχές πλέον μπορούν να έχουν μια εικόνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη σφοδρή σύγκρουση στα διόδια Πολύμυλου στην Κοζάνη, από την οποία δύο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους.

Δύο αυτοκίνητα προσπαθούσαν να περάσουν τα διόδια με e-pass. Από πίσω έρχονταν η νταλίκα με υπερβολική ταχύτητα και έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν δύο άνθρωποι, οι οποίοι σύμφωνα με την είναι δύο επιβαίνοντες από το ΙΧ που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.

Νέο βίντεο από το kozan.grΑπίστευτες εικόνες στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό λόγω ομίχλης.Δύο νεκροί από τα δύο ΙΧ που παρέσυρε η νταλίκα.Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.Πάνω από 22 χιλιόμετρα η ουρά των ακινητοποιήμενων αυτοκινήτων.

Posted by Online, Social Media News on Tuesday, April 15, 2025

Η ορατότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλή εξαιτίας της πυκνής ομίχλης. Γεγονός που σαφώς έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα.

Συνελήφθη ο οδηγός – Ψάχνουν τις κάμερες οι Αρχές

Ο Ουκρανός οδηγός της νταλίκας, που έχει βουλγάρικες πινακίδες, έχει συλληφθεί και θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που τόσο η νταλίκα κάηκε ολοσχερώς, όπως και τα δύο οχήματα, ενώ ένα κουβούκλιο, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος στο εσωτερικό του, καταστράφηκε.

Οι κάμερες που υπάρχουν στα διόδια κάηκαν, ωστόσο το υλικό σώζεται σε σέρβερ, με τις Αρχές να προσπαθούν να το ανασύρουν ώστε να μπορέσουν να έχουν πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ ο επόπτης των διοδίων είναι σε κατάσταση σοκ.

Update 2Υπάρχει και δεύτερο τροχαίο κοντά στο ίδιο ύψος της Εγνατίας λόγω ομίχλης. UpdateΔύο άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους.Έχει προκληθεί μεγάλη φωτιά. Κατά πάσα πιθανότητα το φορτηγό μετέφερε κάποιο εύφλεκτο υλικό.Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό: Φορτηγό έπεσε στο κουβούκλιο, έντονη ομίχλη στο σημείο.Δύο τραυματίες μέχρι στιγμής.Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (15.04.25).Σύμφωνα με το kozanmedia.gr, το τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό συνέβη στις 4 το απόγευμα, όταν φορτηγό έπεσε στο κουβούκλιο των διοδίων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, το φορτηγό έπεσε με ταχύτητα πάνω σε στηθαίο και στη συνέχεια στο κουβούκλιο των διοδίων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στον χώρο. Ωστόσο, οι πληροφορίες μέχρι αυτή τη στιγμή είναι συγκεχυμένες, καθώς κάποιες θέλουν το φορτηγό αρχικά να συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και στη συνέχεια, να έπεσε στα διόδια. Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο, που μεταδίδει το kozanimedia.gr, στο σημείο επικρατεί έντονη ομίχλη.

Posted by Online, Social Media News on Tuesday, April 15, 2025

Ουρές χιλιομέτρων και εκτροπή της κυκλοφορίας

Η σφοδρή σύγκρουση έχει δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων στο σημείο. Πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα οδηγοί και εκδρομείς να είναι εγκλωβισμένοι.

Τα οχήματα που κινούνται προς Κοζάνη εκτρέπονται μέσω του ανισόπεδου κόμβου Βέροιας. Από την ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: kozan.gr και thestival