Η σύσταση επιτροπής η οποία θα «τρέξει» το θέμα της δημιουργίας κέντρου υγείας αστικού τύπου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Χανίων, αποφασίσθηκε σήμερα, μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων.

Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή προτάσεων, αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο θα ανεγερθεί στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Σε αυτή συμμετείχαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ο υποδιοικητής, Μιχάλης Νικολαράκης, ο δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα υγείας, Γιωργος Αρχοντάκης, οι αντιδήμαρχοι Χανίων, Νίκος Ξυνίδης και Μανώλης Κεμεσίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του νοσοκομείου Χανιων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών της κατεδάφισης του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων και της ανέγερσης στο χώρο αυτό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, ώστε όπως χαρακτηριστικά είπε, «να προλάβουμε τους χρόνους και το έργο να εκτελεστεί, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής, με ευθύνη του νοσοκομείου Χανίων, η οποία θα διαμορφώσει πρόταση προς την 7η ΔΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με το κτιριολογικό πρόγραμμα..

Διευκρινίστηκε δε ότι, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ και φορέας παρακολούθησης το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.