Σε κλιμάκωση οδηγείται η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς με τους τελευταίους να συνεχίζουν την απεργία τους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία τους έως την Παρασκευή και οι γιατροί των νοσοκομείων έως την Πέμπτη.

Υπό κατάληψη παραμένει το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, όπου οι απεργοί και καταληψίες γιατροί δέχονταν και συνταγογραφούσαν φάρμακα στα επείγοντα περιστατικά.

Μετά το χθεσινό χάος και την αγανάκτηση των ασφαλισμένων που αναζητούσαν πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα γιατρό στις λίστες του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους ή να κάνουν εξετάσεις, η διοίκηση του  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι παρέχονται οι ακόλουθοι τρόποι πληροφόρησης:

1) Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Το ιατρικό προσωπικό ασφάλειας των Υπηρεσιών Υγείας θα εξυπηρετεί τα έκτακτα περιστατικά των προσερχόμενων ασφαλισμένων ενώ στους πίνακες ανακοινώσεων των κατά τόπους Υπηρεσιών Υγείας θα υπάρχει αναρτημένος κατάλογος των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ.

2) Μονάδες Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Στους πίνακες ανακοινώσεων των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα αναρτηθούν πίνακες με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ. Οι Διευθυντές των Μονάδων Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μεριμνήσουν για την αποστολή των καταλόγων με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ στα κατά τόπους δήμους, ΚΑΠΗ, Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Επίσης, το προσωπικό των Μονάδων Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα παρέχει πληροφορίες σε σχέση με τους καταλόγους των συμβεβλημένων ιατρών της περιοχής τους στους προσερχόμενους ασφαλισμένους.

3) Τηλεφωνική Υπηρεσία 184: Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να ενημερωθούν τηλεφωνικά σχετικά με τους συμβεβλημένους ιατρούς κάθε ειδικότητας της περιοχής τους.

4) Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών: Κατάλογος με τα ονόματα των συμβεβλημένων ιατρών της περιοχής θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων των τοπικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ.