Από σήμερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να απευθύνονται  και στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Ωστόσο από νωρίς το πρωί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι μεγάλη καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν και, όπως φαίνεται, οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν ενημερωθεί για τη ρύθμιση αυτή με αποτέλεσμα πολλοί να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Οι ασφαλισμένοι βρίσκονται αφημένοι στην τύχη τους καθώς σε μερικά υποκαταστήματα δεν έχουν αναρτηθεί οι πλήρεις λίστες των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ, κάποιοι από τους γιατρούς τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα δεν ήταν ενήμεροι και δεν ήξεραν εάν και με ποιους όρους θα μπορούσαν να δεχθούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ είτε για εξετάσεις είτε για συνταγογράφηση.

Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προανήγγειλε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο, από αύριο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τους γιατρούς στους οποίους θα μπορούν να απευθυνθούν από το τηλεφωνικό κέντρο 184.