Συνεχίζεται και αύριο η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα μπλε λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση στην οποία θα εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν όμως από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ έως και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.

Κλειστά και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Εξάλλου, αρχίζει από τη Δευτέρα η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους γιατρούς με τα ταμεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.

Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.