Επικίνδυνη για κάποιους εκ των κατοίκων της Άνδρου έγινε φωτιά που ξέσπασε στο νησί και ξεκίνησε από την περιοχή Στραπουριές, καθώς οι άνεμοι έφτασαν τα οκτώ μποφόρ.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά που απομακρύνθηκαν όλοι προς τη Χώρα της Άνδρου, ενώ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν μέχρι και τώρα.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης μιλώντας στην ΕΡΤ3 για το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο νησί, τόνισε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ήταν επικίνδυνη, τραγική πριν από δύο ώρες, εξακολουθεί όμως να είναι πάρα πολύ σοβαρή. Καίγεται ένα μεγάλο καταπράσινο κομμάτι του νησιού. Αυτή την ώρα επιχειρούν ακόμη ελικόπτερα γιατί σε πολλά σημεία υπάρχουν αναζωπυρώσεις, που μπορεί να είναι επικίνδυνες, να εξελιχθούν σε μεγάλη φωτιά», ανέφερε αρχικά.

Στο νησί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, σπεύδουν ενισχύσεις ώστε να υπάρχει επιτήρηση κατά τις βραδινές ώρες, με τη φωτιά να έχει περιοριστεί πολύ. «Τα παιδιά έδωσαν μεγάλες μάχες, ήρθαν από την Αθήνα τρία ελικόπτερα, θεωρώ ότι έγινε το καλύτερο δυνατό αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν άφησε να την ελέγξουμε πιο γρήγορα».

Το 112 κάλεσε τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών να εκκενώσουν τα σπίτια τους κάτι, που έγινε ενώ απεγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις κάποια άτομα ενώ υπήρξαν και διακομιδές στο κέντρο υγείας χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ σύμφωνα με τον Θ. Σουσούδη «απειλήθηκαν και ανθρώπινες ζωές αλλά ευτυχώς όλα καλά».