Τη δημιουργία αντιδημαρχίας σε θέματα Ναυτιλίας, Εμπορίου και Τουρισμού πρότεινε, με επιστολή που έστειλε προς τον δήμαρχο Πειραιά, ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία», Γιάννης Μίχας.

Στην επιστολή του ο κ. Μίχας επισημαίνει ότι η Ναυτιλία, το Εμπόριο και ο Τουρισμός αποτελούν κλάδους της οικονομίας στους οποίους ο Πειραιάς ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει όχι απλά τη δυνατότητα να επενδύσει αλλά να πρωταγωνιστήσει αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία, ανάπτυξη και απασχόληση, ιδίως αυτή την περίοδο της κρίσης.

Με αφορμή λοιπόν τον πρόσφατο καθορισμό των αντιδημαρχιών όπου απουσιάζει εκπροσώπηση των ανωτέρω ζωτικών κλάδων της οικονομίας και ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσον οι παραπάνω τομείς εμπίπτουν σε θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, είναι αναγκαία τόσο σε επίπεδο συμβολισμού αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό της ουσίας η δημιουργία ομώνυμης αντιδημαρχίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση που εμπεριέχεται στις προεκλογικές προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» πρέπει να είναι όπως σημειώνει ο κ. Μίχας η αρχή μόνο μίας σειρά ενεργειών, με στόχο ο Πειραιάς να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις ως παθητικός παρατηρητής και η πόλη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάδειξής της σε ισχυρό εμποροναυτιλιακό κέντρο.

Στην ίδια επιστολή ο Γιάννης Μίχας επισημαίνει ότι ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της Ναυτιλίας η δημιουργία της εν λόγω αντιδημαρχίας θα επιτρέψει την ανάπτυξη διαρκούς διαλόγου με τη ναυτιλιακή κοινότητα με στόχο την διατήρηση και τον επαναπατρισμό ναυτιλιακών επιχειρήσεων στον Πειραιά αλλά και την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης με απώτερα οφέλη για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την τοπική οικονομία.

πηγή: aftodioikisi