Το πρόβλημα των αδέσποτων και οι τρόποι αντιμετώπισής του συζητήθηκαν σε βάθος κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Απ. Παντσά και Χ. Τσαμπάζη και τη συμμετοχή εκπροσώπων φιλοζωϊκών οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Βόλο.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης, στο πλαίσιο του Νόμου 3170 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του φιλοζωικού κινήματος, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των πρακτικών που εφαρμόστηκαν έως τώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σύνολο του ενιαίου Δήμου με έμφαση στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Για το λόγο αυτό στη σύσκεψη κλήθηκαν και πήραν μέρος οι πρώην Αντιδήμαρχοι Βόλου που είχαν ασχοληθεί με το ζήτημα Χρ. Τσαμπρινός και Γ. Κουρτίνας, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Φ. Λαμπρινίδης ο οποίος είχε την αρμοδιότητα των αδέσποτων ζώων στον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, εκπρόσωποι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του Συλλόγου Κτηνιάτρων και Φιλοζωικών Οργανώσεων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι Αντιδήμαρχοι Απ. Παντσάς και Χ. Τσαμπάζης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, τονίζοντας ότι μορφοποιείται πλέον ένα πλάνο συγκεκριμένων δράσεων για το άμεσο μέλλον, με επίκεντρο τη λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου που υπάρχει στις Γλαφυρές και στόχο τη δρομολόγηση λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Αξιοποιούμε την καλή εμπειρία του παρελθόντος και προχωράμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια φιλοζωικής συνείδησης με την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβάλλει στην άμβλυνση του προβλήματος.

Οι προτάσεις για το θέμα των αδέσποτων θα τεθούν με εισήγηση των κ.κ. Παντσά και Τσαμπάζη στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.