Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για να συζητήσουν παραμέτρους περαιτέρω ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και θερμή συζήτηση εστίασαν στην ανάγκη συστηματικότερης προβολής του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μέσω του ελληνικού τουρισμού.

Αναφέρθηκαν σε κοινές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει, όπως στον θρησκευτικό τουρισμό με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού στην Κοινή Συντονιστική Επιτροπή Προσκυνηματικού Τουρισμού, στον Οινοτουρισμό με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την ευρωπαϊκή πολιτιστική διαδρομή κρασιού, στον στρατιωτικό και ιστορικό τουρισμό για την ανάδειξη και της σύγχρονης ιστορικής πορείας της Ελλάδας.

Η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζεται και στον κινηματογραφικό τουρισμό, μέσω του νέου εθνικού οπτικοακουστικού φορέα που θεσπίζεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.