Προ των πυλών η κακοκαιρία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 ώρες και να «χτυπήσει» εντονότερα τη Θεσσαλία, όπου «σε είκοσι ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για ισχυρό αλλά σύντομο «κύμα» κακοκαιρίας, εξαιτίας της ταχείας διέλευσης ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα.

«Σε 20 ώρες θα πέσει βροχή 3 μηνών»

Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα, για Λάρισα και Μαγνησία όπου σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη και για Θράκη και Δωδεκάνησα

Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία, απηύθυνε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης με φόντο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ για την κακοκαιρία.

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα. Επίσης, μεγάλα ύψη νερού αναμένονται στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Η ανάρτησή του:

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, April 18, 2024

Οι βροχές της Παρασκευής ανά 6ωρο

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του, δημοσιεύει χάρτες και σημειώνει: «Οι βροχές της Παρασκευής ανά 6ωρο με μια ματιά! Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!».

Καλημέρα φίλες και φίλοι! Οι βροχές της Παρασκευής ανα 6ωρο με μια ματιά!Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, April 17, 2024

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα, που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

την Παρασκευή (19-04-24)

α. από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά,

β. από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της),

γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,

δ. σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

α. μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια,

β. από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.