Στη δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης, με αντικείμενο τα εργασιακά ζητήματα σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜ-Θ), προσανατολίζεται ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη για την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης που έγινε σήμερα στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή των προέδρων των εργατικών κέντρων της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Τη σχετική πρόταση για δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης κατάθεσε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, που εδρεύει στην Ξάνθη και, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης, η πρόταση θα συνδιαμορφωθεί στο πλαίσιο των τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων, τα οποία θα διαχειρίζεται πλέον η περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της απασχόλησης και της ανεργίας που βιώνει κυρίως η νέα γενιά, σε αυτή τη συγκυρία της δημοσιονομικής προσαρμογής και επισήμανε πως η συνάντηση εργασίας ήταν πολύ σημαντική, καθώς οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων ενημέρωσαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως «πέρα από την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης αποφασίσαμε να εξετάσουμε και τις αναπτυξιακές προοπτικές, για να δημιουργήσουμε την ψυχολογία της αναπτυξιακής ανάταξης».

Στη συνάντηση που προήδρευσε ο περιφερειάρχης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ευσταθίου, και οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων Καβάλας, Παναγιώτης Τιάκας, Δράμας, Βασίλης Δασκάλου, Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός, Έβρου, Απόστολος Γκιγκούδης, Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης, Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, Διδυμοτείχου, Βασίλειος Μανουσιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Δράμας, Γιώργος Σαββίδης.

Εξάλλου, αποφασίσθηκε οι συναντήσεις αυτές να πραγματοποιούνται κάθε δίμηνο, προκειμένου να υπάρχει αλληλοενημέρωση για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν.