Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Λασίθι με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνέχεια, ενώ έχουν τραυματιστεί τρία άτομα, με το ένα να βρίσκεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά. Επιπλέον, μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Επίσης, οι δυνάμεις πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Το σημείο που μαίνεται η πυρκαγιά

Σημειώνεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Η πορεία της φωτιάς

Η φωτιά κινείται σε ένα κομμάτι πολύ δύσβατο, ορεινό, με πεύκα, με χαμηλή βλάστηση, θαμνώδη βλάστηση και βραχώδη περιοχή, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης.

«Μεγάλη μας αγωνία αυτή τη στιγμή είναι να μη φτάσει η φωτιά στο περίφημο δασάκι του Κουτσουρά» είπε ο δήμαρχος ο οποίος περιέγραψε ως «εύστοχη και γρήγορη τη συνδρομή ελικοπτέρων, ειδικά όπου το δύσβατο της περιοχής καθιστά αδύνατη την πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής».

Έχουμε εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν γύρω από την περιοχή να περιορίσουν τη φωτιά, καθότι κινείται ανατολικά προς τον οικισμό προς το χωριό Κουτσουρά ενώ δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, είπε ο δήμαρχος.

«Ευτυχώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποιο κατεστραμμένο σπίτι ολοσχερώς ή κάποιο θερμοκήπιο», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: flashnews.gr