Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν οι αγρότες που από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (20/2) βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. «Αν τα μπλόκα πουν να παραμείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε», διαμήνυσαν.

Όπως αναφέρουν αγρότες στο MEGA, σήμερα στις 11:00 θα προχωρήσουν σε συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

«Η εισήγηση είναι ό,τι πει ο κόσμος, ό,τι πουν τα τρακτέρ. Αν πουν να μείνουμε στο Σύνταγμα, θα μείνουμε», είπε ο Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορικό το χθεσινό συλλαλητήριο, τόνισε πως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό των αγροτών και στη συνέχεια εξαπέλυσε κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας: «Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί με την αγροτιά. Δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει παραγωγή, ότι πρέπει να υπάρχει ρεύμα για να ποτιστεί ο κάμπος και να υπάρχει πετρέλαιο για να οργωθεί ο κάμπος».

«Αν βγούμε με ατάκες “ξύσαμε τον πάτο”, “θα βγουν σε 10 μέρες, γιατί πρέπει να σπείρουν” και με αυτή τη λογική, θα μας βρει απέναντι. Ο κάμπος διψάει, η ανομβρία χτυπάει κόκκινο και ασχολούνται με την ατάκα και την καρέκλα», συμπλήρωσε.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις που θα προκύψουν από τη συνέλευση των μπλόκων.