Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων για να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά της νέας γρίπης η οποία φέρεται να έκανε την επανεμφάνισή της.

Μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα και σε νησιά των Κυκλάδων, δημιουργήθηκε ανησυχία, και στα Τρίκαλα καθώς είναι φανερό ότι η νέα γρίπη επανέρχεται και μάλιστα δυναμικά. Η πρώτη εμφάνιση της στο Νομό μας μπορεί να ήταν ανώδυνη, αλλά αυτό δεν δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την επανεμφάνιση της νέας γρίπης στις κακές καιρικές συνθήκες και τονίζουν ότι ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί και φέτος στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, ο ιός Η1Ν1.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακόμα κρούσματα. Και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών το Νοσοκομείο Τρικάλων διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά, που μπορεί να εισαχθούν. Σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα οι γιατροί τονίζουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και αν επιθυμούν κάτι περισσότερο, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, που περιέχει πλέον και τα στελέχη του ιού Η1Ν1.

Πηγή: trikalinanea.gr