Ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 59χρονο που συνελήφθη, καθώς έκανε δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και παρουσιαζόταν ως «Εθνικός Εισαγγελέας» και «Στρατιωτικός», ισχυριζόμενος ότι κυκλοφορεί με κυνηγετικά όπλα σκοπεύοντας να βλάψει κόσμο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών ή διχόνοιας και αντιποίηση αρχής.

Ο 59χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη (07/02) το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν η επίμαχη ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ότι ο ίδιος συνδέεται με ομάδες, όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 59χρονος δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη βόρεια Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στο σχόλιο που έγραψε και οδήγησε στη σύλληψή του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι είχαν προηγηθεί «απειλητικά σχόλια» εις βάρος του από χρήστες του διαδικτύου.

Σε ό,τι αφορά τις υποτιθέμενες ιδιότητές του ανέφερε ότι είναι μέλος μίας «κοινότητας» που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό κατέχει τα συγκεκριμένα «αξιώματα».