Με δάκρυα στα μάτια, ο Φεβρουάριος του Αρκά προσφέρει σήμερα ένα κλαδί αμυγδαλιάς «…στη μνήμη της Μαριάννας, εξαιρετικής μουσικού και καλής φίλης της σελίδας, που έφυγε ξαφνικά πριν από λίγους μήνες και που σήμερα θα γίνονταν τριάντα χρονών».

Πριν από λίγους μήνες, το saronicmagazine.gr έγραφε πως θλίψη σκόρπισε στην Αίγινα η είδηση του απρόσμενου θανάτου της νέας αιγινήτισσας μουσικού Μαριάνας Μπράουν, η οποία κατοικούσε τον τελευταίο καιρό στο Εδιμβούργο.

Σε ανάρτηση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας στα τέλη Νοεμβρίου αναφέρεται: «Με πολύ μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου την αγαπημένη μας Μαριάννα Μπράουν, 29 ετών.

Η Μαριάννα, με τον σύντροφό της Θωμά, ζούσε μόνιμα στο Εδιμβούργο όπου διέπρεπε ως κλασική πιανίστα, συνθέτης και παραγωγός ήχου για ταινίες και ντοκιμαντέρ. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον τομέα ποιοτικού ελέγχου. Μαθήτευσε στα σχολεία της Αίγινας, με παράλληλες σπουδές στο πιάνο, στο Ωδείο “Φ. Νάκας” και στο Ωδείο Αθηνών, στις τάξεις της Ντόρας Μπακοπούλου και της Λουκίας Φιλιππόνη.

Στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σπούδασε ψυχολογία και το 2018 ολοκλήρωσε με άριστα πτυχιακές σπουδές στη μουσική. Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε με υποτροφία στο ίδιο Πανεπιστήμιο τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μουσικολογία, στο Σχεδιασμό και την Παραγωγή Ήχου ενώ η πτυχιακή της εργασία δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό.

Με πολύ μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου την αγαπημένη μας ΜαριάνναΜπράουν, 29 ετών.Η Μαριάννα, με…

Posted by Aegina International Music Festival on Tuesday, November 28, 2023

Έλαβε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές εκδηλώσεις στην Σκωτία, στην Πολωνία, στην Γερμανία και στην Ελλάδα. Απέσπασε πολλά βραβεία σε Ευρωπαϊκούς μουσικούς διαγωνισμούς καθώς και το πρώτο χρυσό βραβείο στον Μουσικό Διαγωνισμό του Εδιμβούργου.

Το 2018 έλαβε τιμητική πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου να ερμηνεύσει μουσική δωματίου σε εκδήλωση για τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2019 η Συμφωνική Ορχήστρα του Εδιμβούργου την κάλεσε να παίξει σε επίσημη εκδήλωσή της ως σολίστ πιάνου, όπου ερμήνευσε το αγαπημένο της και πιο απαιτητικό Κοντσέρτο για Πιάνο Νο.2 του Ραχμάνινοφ, μπροστά στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εδιμβούργου.

Συνέθεσε την μουσική και τα ηχητικά εφέ σε ντοκιμαντέρ και ταινίες διαφόρων σκηνοθετών, δυο από τις οποίες απέσπασαν το πρώτο βραβείο στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Μασσαλίας και της Γλασκώβης.

Στην αγαπημένη της Αίγινα συμμετείχε τρεις φορές στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με την Ντόρα Μπακοπούλου, το τελευταίο τον Αύγουστο του 2023.

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αναγνωρίζοντας την προσφορά της και εκτιμώντας το ταλέντο της, πρόκειται προς τιμήν της να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών και βραβείων για ταλαντούχους μουσικούς το οποίο θα φέρει το όνομά της.

Η γλυκύτατη Μαριάννα, πίσω από το τόσο μεγάλο χαμόγελό της, την τόση καλοσύνη και μετριοφροσύνη έκρυβε ένα μεγάλο μουσικό ταλέντο. Ταλέντο για το οποίο δεν κόμπαζε ποτέ αλλά με αυτογνωσία καλλιέργησε. Είχε πείσμα, πυγμή και ασύγκριτο ήθος σε ότι κι αν έκανε, ενώ ταυτόχρονα βοηθούσε όποιον συνάνθρωπο σε ανάγκη βρέθηκε στο δρόμο της. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να την χαρούμε και τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν το κενό που αφήνει.

Καλό Ταξίδι Μαριάννα μας. Θα μας λείπεις πάντα».