Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο ήρθαν την Κυριακή, νωρίς το πρωί, κάτοικοι στο Αμόριο Σουφλίου, όταν ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το χωριό του ΄Εβρου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο πέρασμά του. Σύμφωνα με το evros-news.gr, ο ανεμοστρόβιλος που είχε μεγάλη ένταση ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού και κινήθηκε παράλληλα στην εθνική οδό, τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, όπου έπληξε τα πάντα σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε τις στέγες σπιτιών, ξερίζωσε και έσπασε δέντρα, παρέσυρε κάδoυς, έσπασε πινακίδες και τζάμια, ενώ σκόρπισε κλαδιά, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Επιτόπου βρέθηκαν την Κυριακή ο αντιδήμαρχος Ορφέα του δήμου Σουφλίου Μιχάλης Πιτιακούδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Χριστοδούλου, που έκαναν αυτοψία στην περιοχή.

Μάλιστα, κάλεσαν άμεσα συνεργεία του δήμου Σουφλίου και με μηχανήματα ξεκίνησε ο καθαρισμός της περιοχής από τα υλικά και τα σπασμένα δέντρα. Παράλληλα, κλήθηκαν οι μηχανικοί του δήμου Σουφλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών. Με βάση αυτή θα υποβληθεί αίτημα για αποκατάσταση και αποζημιώσεις. Στο Αμόριο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, ενώ αργότερα έφτασε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών Κώστας Βενετίδης, που ενημερώθηκε από τους αντιδημάρχους του Σoυφλίου για τις εκτεταμμένες καταστροφές.