Ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται νοσηλευτικό προσωπικό τόνισε το πρωί της Παρασκευής (10/11) η Ματίνα Παγώνη. «Ο κόσμος θα πρέπει να εξυπηρετείται και να μη ζει στην ανασφάλεια» διαμήνυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε σε μία σειρά από προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας μας και αρχικά τόνισε: «Χρειάζεται χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και την εύρυθμη λειτουργία τους».

«Χρειαζόμαστε νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, οι λίστες θα μειωθούν και ο κόσμος θα μπορεί να εξυπηρετείται στα τακτικά χειρουργεία», δήλωσε και εστίασε στην πρόταση που κατατέθηκε στο υπουργείο Υγείας για την αλλαγή τρόπου των εφημεριών στα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που βρίσκονται υπό συζήτηση με το υπουργείο Υγείας»

«Θα πρέπει να γίνει αλλαγή του τρόπου των εφημεριών. Συμφώνησε ο υπουργός, γιατί δεν είναι σωστή η κατανομή στην εφημέρευση. Ο κόσμος θα πρέπει να εξυπηρετείται και να μη ζει στην ανασφάλεια» υπογράμμισε.

Κλείνοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως «υπάρχουν δύο ζητήματα που βρίσκονται υπό συζήτηση με το υπουργείο Υγείας είναι η εκπαίδευση των νέων γιατρών και η κάλυψη των ακριτικών περιοχών από υγειονομικό προσωπικό».