Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου της Ευβοίας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, τη Βοιωτία, ακόμη και στην Κορινθία και την Αργολίδα.

«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών. Αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί με τέτοιο μέγεθος να ενεργοποιηθούν αλλά ρήγματα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός και είχε βάθος 14,5 χιλιόμετρα.

«Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρό σεισμών» δήλωσε και ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή.

Τη σχετική ανακοίνωση για το σεισμό έκανε εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έλεγχοι για ζημιές στη κεντρική Εύβοια – Οι μαθητές παραμένουν εκτός σχολικών κτιρίων στο Μαντούδι

Δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποια σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από το Προκόπι της Εύβοιας που είναι το επίκεντρο του σεισμού.

Στο Μαντούδι επικράτησε πανικός και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία και παραμένουν στους δρόμους.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.

Αντιδήμαρχος Μαντουδίου: Ο κόσμος είναι στους δρόμους – Υπάρχουν παλιά κτήρια στην περιοχή

«Δεν μας έχουν δηλωθεί ζημιές αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός ήταν πάνω κάτω που πραγματικά προμηνύει ότι θα έχουμε πολλές ζημιές», είπε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Καντζούρης, για το σεισμό που είχε επίκεντρο το Προκόπι της Εύβοιας.

«Τα παιδιά έχουν βγει από τα σχολεία σε όλα τα χωριά, ο κόσμος έχει βγει έξω. Η περιοχή έχει παλιά κτήρια αρκετά. Πρώτα κοιτάμε τα σχολεία. Θα ειδοποιηθούν οι καθηγητές σε λίγο να φύγουν τα παιδιά, να πάνε σπίτια τους», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.