Ατύχημα είχε ένα αγόρι 2 ετών από τη Μεσαρά της Κρήτης το βράδυ της Δευτέρας, όταν κατάπιε μεταλλική ροδέλα διαμέτρου 1,5 εκ., με αποτέλεσμα αυτή να σφηνώσει στον οισοφάγο του παιδιού. Αν και μπορούσε να αναπνεύσει, δυστυχώς, δεν μπορούσε όμως να φάει.

Οι γονείς έσπευσαν να πάνε το παιδί τους στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να αφαιρέσουν με ασφάλεια το ξένο σώμα. Αυτή τη στιγμή, το παιδί χαίρει άκρας υγείας και τρέφεται κανονικά.

Οι γονείς μετά την περιπέτεια που είχαν, ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημοσίως μέσω του creta24.gr τους γιατρούς που ανέλαβαν την επέμβαση και τους παρέδωσαν το παιδί τους καλά.

Διαβάστε το «ευχαριστώ» των γονιών του μικρού παιδιού:

«Ευχαριστήριο Οικογένειας Νικολιδάκη Κωσταντίνου. Άγιος Ιωάννης- Δήμου Φαιστού.

Στις 24/10/2023 στην κλινική “ΑΣΚΛΗΠΙΕΊΟ ΚΡΉΤΗΣ” στο Ηράκλειο οργανώθηκε άμεσα από τον παιδοχειρουργό ΠΕΤΡΑΚΗ Δημήτρη ειδική ομάδα ιατρών για να αφαιρεθεί με ασφάλεια ένα ξένο σώμα – μεταλλική ροδέλα από τον οισοφάγο του παιδιού μας ηλικίας 2 ετών.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι γιατροί ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ Γεώργιος, καθηγητής Ω.Ρ.Λ, Βελεγράκης Στυλιανός Ω.Ρ.Λ, Δέδε Ιωάννα αναισθησιολόγος.

Το αγόρι μας κατάπιε μεταλλική -ροδέλα διαμέτρου 1,5 εκατοστά που σφήνωσε στον οισοφάγο. Μπορούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε να φάει.

Με ειδική αναισθησία και προσοχή έγινε αφαίρεση του ξένου σώματος από τον καθηγητή Ω.Ρ.Λ. Βελεγράκη Γεώργιο με οισοφαγοσκόπηση. Το παιδί είχε ταχεία βελτίωση, έφαγε σε 2 ώρες κι εξήλθε την ίδια ημέρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ” και την παιδίατρό μας Κανάκη Στυλιανή για την άμεση κι αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών στο παιδί μας.

Οι γονείς Κώστας και Κατερίνα ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ».