Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού  «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι:

  • η σύσταση και θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο λειτουργεί άτυπα έως σήμερα, με παράλληλη κατάργηση του αδρανοποιημένου και πολυπληθούς Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού. 
  • η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού, για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς και τη μέριμνα για την προώθηση και προβολή των αξιοθέατων οινικού τουρισμού.
  • η σύσταση Παρατηρητηρίου για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσόγειο για τη συστηματική μέτρηση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.
  • η διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του δικτύου επικοινωνίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
  • η πρόβλεψη για τη μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022-2025» στο νέο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα. 
  • η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.

Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της χάραξης της τουριστικής πολιτικής, με όρους βιωσιμότητας  και προσαρμογής στα δεδομένα που θέτουν οι αλλαγές στον χαρακτήρα της τουριστικής δραστηριότητας και της τουριστικής ζήτησης. 

🔹Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου εισηγήθηκα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».🔹Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι:• η σύσταση και θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο λειτουργεί άτυπα έως σήμερα, με παράλληλη κατάργηση του αδρανοποιημένου και πολυπληθούς Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού. • η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού, για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς και τη μέριμνα για την προώθηση και προβολή των αξιοθέατων οινικού τουρισμού.• η σύσταση Παρατηρητηρίου για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσόγειο για τη συστηματική μέτρηση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.• η διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του δικτύου επικοινωνίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.• η πρόβλεψη για τη μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022-2025» στο νέο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα. • η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.🔹Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της χάραξης της τουριστικής πολιτικής, με όρους βιωσιμότητας και προσαρμογής στα δεδομένα που θέτουν οι αλλαγές στον χαρακτήρα της τουριστικής δραστηριότητας και της τουριστικής ζήτησης. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #ΕπιτροπήΠαραγωγής #skg #deputyminister #ministryoftourism #greece #tourism @ministryoftourismgreece

Posted by Elena Rapti on Friday, October 20, 2023