Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή όπου δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο μέσα στο ελικόπτερο, τον χειριστή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, στις 10:13 το συγκεκριμένο ελικόπτερο Α – 109 απογειώθηκε από έναν λόφο κοντά στο Μαντούδι. Οι κάτοικοι και η αστυνομία κάνουν λόγο για περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, δηλαδή ότι άρχισε και έπαιρνε κλίσεις μέχρι που κατέπεσε στο νερό.

Λίγη ώρα αργότερα σήμανε συνολικά συναγερμός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Ένα Super Puma απογειώθηκε, όπως επίσης έφτασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρειο Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σιδέρη είναι άγωστος ο λόγος που είχε πάει το ελικόπτερο στο Μαντούδι. Πρόκειται για πολιτικού τύπου ελικόπτερο και όχι για κάποιο ελικόπτερο το οποίο ανήκει στα σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιγράφει όσα είδε πριν από την πτώση του

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζι με τον οπερατέρ, Άκη Φωτίου, κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του.

Ο Βασίλης Σιώμος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη.

»Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν, ότι οι κινητήρες για κάποιο λόγο έκαναν κράτει και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επεστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο.

»Θεωρήσαμε ότι είναι ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο».