Η έντονη βροχόπτωση καθώς η κακοκαιρία Daniel «χτυπούσε» την Εύβοια συνεχίστηκε και στη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της Τετάρτης (6/9) με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν το νότιο τμήμα από νωρίς, αλλά κι αργότερα το βόρειο.

Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr «φούσκωσαν» ποτάμια και χείμαρροι, αποκλείστηκαν χωριά, έπεσαν δέντρα και τα ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στη βόρεια Εύβοια όπου διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων στις Ροβιές με αποτέλεσμα να αποκοπούν δεκάδες χωριά και να εγκλωβιστούν σε αυτά οι κάτοικοί τους. Μιλώντας στο ίδιο μέσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης υποστήριξε πως πολλά σπίτια πλημμύρισαν. Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού αλλά και στις Γούβες.

Στα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη βόρεια Εύβοια οι ποσότητες νερού ήταν τεράστιες. Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια. Ο δρόμος για τον οικισμό Ρετσινόλακο έκλεισε, ενώ καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων.

Είκοσι μηχανήματα του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, της Περιφέρειας και πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν στα σημεία, εν αναμονή ενισχύσεων από τη Λαμία. «Ολική καταστροφή έχουμε πάθει παντού», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδημαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος.

Νύχτα αγωνίας στον Αλμυροπόταμο – Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Στον Αλμυροπόταμο, πάλι, και σε άλλες περιοχές της νότιας Εύβοιας, από τις πλημμύρες καταστράφηκαν και μαγαζιά, πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν σε δρόμους και σπίτια.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr, «Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό». Ωστόσο, ακόμη κι αυτό δεν σταμάτησε τα ορμητικά νερά από το να παρασύρει αυτοκίνητα και σε ορισμένες περιπτώσεις να τα πετάξει πάνω σε άλλα.