Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 50 ml. Soja sauce
  • 50 ml. άσπρο κρασί
  • αλάτι , πιπέρι και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
  • Ελαιόλαδο
  • Για τα puffer
  • 1 κ. πατάτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • Ηλιέλαιο
  • Για την σάλτσα
  • 500 γρ. μπιζέλια
  • 1/2 μεσαίο κρεμμύδι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 λ. Ζωμο λαχανικών
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκούμα

Εκτέλεση

  1. . Σοτάρουμε τα μπουτάκια και από τις δυο μεριές σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Μετά προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο μαζί με το αλάτι (προσεκτικά γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή) και το πιπέρι. Ψήνουμε τα μπουτάκια στον φούρνο στους 165 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά.
  3. Για την σάλτσα σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο και μετά ρίχνουμε τον ζωμό, τα μπιζέλια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μετά σουρώνουμε και πολτοποιούμε τα μπιζέλια. Κατόπιν τα περνάμε από σίτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά και μέρος του ζωμού που περίσσεψε αν χρειαστεί και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα σε σιγανή φωτιά. Η σάλτσα πρέπει να έχει μια παχύρευστη υφή.
  4. Για τα puffer τρίβουμε τις ξεφλουδισμένες πατάτες στον τρίφτη μαζί με το κρεμμύδι και πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά και σχηματίζουμε μπιφτεκάκια πάχους 1 εκατοστού. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.