Υλικά

  • Τρία μεγάλα Porto Bello
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 φέτες μπέικον
  • μαϊντανό
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 50 γραμμάρια κασέρι
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • 50 γραμμάρια καπνιστό τυρί
  • 100 γραμμάρια φλούδες παρμεζάνας
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι, άσπρο κρασί, ελαιόλαδο
  • για την σάλτσα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Άσπρο κρασί
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, σβήνουμε με λίγο κρασί. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρούς κύβους και τους ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το αυγό προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  3. Πάνω από τα μανιτάρια βαζουμε τις φλούδες παρμεζάνας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.