Υλικά

  • Για το ψαρονέφρι αλα καμπάνιε
  • 2 φιλέτα χοιρινά (ψαρονέφρι) 200γρ έκαστο περίπου
  • 60γρ ηλιέλαιο
  • 40γρ μουστάρδα πικάντικη
  • 80γρ τριμμένη γαλέτα με ψιλοκομμένα μυρωδικά και σκόρδο
  • αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

  1. Καρυκεύουμε τα χοιρινά φιλέτα και τα σοτάρουμε λίγο στο ελαιόλαδο ώστε να θωρακισθούν.
  2. Τα αποσύρουμε και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τα περνάμε από την γαλέτα και τα ψήνουμε στους 170 οC για 20 περίπου λεπτά .
  3. Για τη σάλτσα μαυροδάφνη με σταφύλι – 30γρ βούτυρο φρέσκο – 60γρ κρεμμύδι ξερό – 10γρ καφέ ζάχαρη – 5γρ ταμπάσκο – 100γρ ζωμός κρέατος – 60γρ κρασί μαυροδάφνη – 60γρ μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια – 5τμχ κόκκοι μαύρου πιπεριού – αλάτι (κατά προτίμηση) [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη στο βούτυρο και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος, το ταμπάσκο, το αλάτι τους κόκκους του μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει έως εξατμιστούν τα μισά υγρά.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σταφύλια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση χωρίς όμως να λιώσουν.
  7. Για το σουφλέ σπανάκι – 80γρ ελαιόλαδο – 500γρ σπανάκι φρέσκο – 100γρ κρεμμύδι ξερό – 50γρ άσπρο κρασί – 60γρ κρέμα γάλακτος – 10γρ σκόρδο – 10γρ άνιθο ψιλοκομμένο – 100γρ τυρί φέτα πολτοποιημένη – αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση) [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
  8. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε χονδρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι , το σκόρδο και το σπανάκι.
  9. Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε την πολτοποιημένη φέτα και τον άνηθο.
  10. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε ίσες ποσότητες σε μικρά φορμάκια και τα αφήνουμε να σφίξουν.
  11. Για τις πατάτες μπουλανζέρ – 300γρ πατάτες – 50γρ κρεμμύδι ξερό – 50γρ φρέσκο βούτυρο – 100γρ ζωμός κρέατος – αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση) [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
  12. Αλείφουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  13. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες τον ζωμό του κρέατος και καρυκεύουμε.