Υλικά

  • 100 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 2 κουταλάκια μαχλέπι
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα
  • 1 κουταλάκι γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • Λίγο χλιαρό νεράκι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Σε μια άλλη λεκάνη αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Όταν το μείγμα της μαγιάς είναι έτοιμο ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το αλεύρι μαζί και ζυμώνουμε καλά.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο χλιαρό νερό. Η ζύμη θα πρέπει να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά

Όταν θα είναι έτοιμη θα δώσουμε σχήμα στα τσουρέκια μας και θα τα τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 20 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 40 με 45 λεπτά.