Υλικά

  • Το κρέας από τρία λουκάνικα κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 800 γρ. ψιλοκομμένς ντομάτες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρικότα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 16 φύλλα λαζάνια, ωμά
  • 16- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατέψτε τη ρικότα και το γάλα σε ένα μπολ.
  5. Απλώστε σε ένα ταψί μια στρώση από 4 λαζάνια, καλύψτε με το ένα τέταρτο του μείγματος ρικότας και το ένα τέταρτο του μείγματος λουκάνικων, γαρνίρετε με μερικά φύλλα βασιλικού και το ένα τέταρτο της μοτσαρέλας. Επαναλάβετε τρεις φορές για να δημιουργήσετε λαζάνια τεσσάρων στρωμάτων.
  6. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα ζυμαρικά.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς. Συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα λαζάνια να ροδίσουν.