Υλικά

  • 300 γρ. κοτόπουλο (μπουτάκια ή στήθος κομμένο σε λωρίδες)
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε το αλεύρι και το πιπέρι καγιέν σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που σφραγίζει. Προσθέστε λίγο λίγο το κοτόπουλο κάθε φορά και ανακινήστε μέχρι να καλυφθεί από το μείγμα.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Worcestershire. Περιχύστε στο κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά ακόμα.