Υλικά

  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. ξερή ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώστε τα παϊδάκια και πετάξτε τυχόν θραύσματα οστών.
  2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
  3. Τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο και περιχύστε με τη μαρινάδα απλώνοντάς την καλά στο κρέας με το χέρι σας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για μισή ώρα ή για πιο έντονη γεύση όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Πριν μαγειρέψετε τα παϊδάκια αφήστε τα να κάτσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  4. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μαντεμένιο κατά προτίμηση ή γκριλ) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τηγανίστε τα παϊδάκια σε 2 παρτίδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  5. Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
  6. Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον αποξηραμένη ρίγανη για έξτρα γεύση και λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.