Υλικά

  • 1 κ. γλ. σκόνη μάτσα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε τη σκόνη μάτσα και ανακατέψτε μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.
  2. Χτυπήστε με σύρμα 3 ακόμα κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε την υπόλοιπη κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά και να αφρατέψουν.
  5. Ανακατέψτε το μισό μείγμα της χτυπημένης κρέμας με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο.
  6. Σερβίρετε σε 4 ατομικά μικρά μπολ, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.