Υλικά

  • 420 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 2
Σε μία άλλη βράστε την κολοκύθα και εν συνεχεία λιώστε την μέχρι να αποκτήσει την υφή του πουρέ.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα ρεβύθια, τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το φρέσκο δενδρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ.
Βήμα 4
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Προσθέστε ελαιόλαδο ή επιπλέον νερό, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει το χούμους.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.